سبوس برنج ؛ خواص ، فواید ، نحوه و میزان مصرف

سبوس-برنج

سبوس برنج تقریبا یک محصول ناشناخته است که خواص و فواید بیشماری دارد. در این مقاله سعی کرده ایم شما را بیشتر با این محصول آشنا کنیم. پس با ما باشید تا از نحوه و طرز مصرف سبوس و همچنین میزان استفاده از آن مطلع شوید.

سبوس برنج به دلیل داشتن مواد مغذی از جمله پروتئین ، چربی ، کربوهیدرات ها و فیبر توجه محققان را به خود جلب کرده است. یکی از دلایلی که باعث مورد توجه قرار گرفتن این محصول شده است قیمت پایین آن به نسبت خاصیت هایش است.
سعی کنید حتما از خواص این محصول در رژیم غذاییتان بهره ببرید.

سبوس برنج با داشتن ویتامین E ، آنتی اکسیدان ها ، ویتامین B و اسیدهای چرب ضروری ، طیف گسترده ای از فواید سلامتی را ارائه می دهد. این ماده یک منبع عالی از فیتواسترول ها است که به کنترل قند خون ، کاهش کلسترول و سلامت پروستات کمک می کند.
به طور طبیعی فاقد گلوتن است، لاکتوز ندارد و احتمال حسایت زا بودن آن کم است و همین خصوصیت ها است که آن را به عنوان یک محصول پر خاصیت برای سلیقه های مختلف تبدیل می کند.

خواص و فواید سبوس برنج :

سبوس برنج برای درمان دیابت ، فشار خون بالا ، کلسترول بالا ، مسمومیت الکلی و همچنین لاغری مورد استفاده قرار میگیرد.
علاوه بر موارد ذکر شده ؛ از این محصول برای جلوگیری از سرطان معده ، سرطان روده بزرگ و همچنین برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی ، برای تقویت سیستم ایمنی بدن ، برای افزایش سطح انرژی بدن و بهبود عملکرد ورزشی ، برای بهبود عملکرد کبد و به عنوان یک آنتی اکسیدان استفاده میشود.

همانطور که میدانید برنج یک گیاه است. لایه بیرونی دانه ، سَبوس نام دارد و روغن به دست آمده از آن برای مصارف دارویی کاربردهای بسیاری دارد.
روغن سَبوس برنج به عنوان یک ” روغن سالم ” در ژاپن ، آسیای شرقی و به ویژه هند محبوب است. مراقب باشید که این محصول را با اشکال دیگر سبوس مانند جو دوسر و سبوس گندم اشتباه نگیرید.

خواص-سبوس-برنج
خواص-سبوس-برنج

سبوس برنج ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند زیرا روغن موجود در آن دارای موادی است که باعث کاهش جذب کلسترول می شود.
بعلاوه، املاح موجود در سَبوس برنج میتواند به کاهش شکل گیری انواع خاصی از سنگ کلیه کمک کند.

کاهش وزن و لاغری با سبوس برنج :

عمده ی معروفیت سبوس برنج در کشور ما به دلیل خواص این محصول برای لاغری است. این محصول به دلیل دارا بودن مقادیر بالای فیبر باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.
از طرف دیگر لاغری و کاهش وزن به دلیل بالا رفتن متابولیسم بدن و افزایش سوخت و ساز اتفاق می افتد و تحقیقات نشان داده که مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در سبوس برنج با افزایش متابولیسم بدن باعث لاغری و کاهش وزن می شوند.
مصرف سبوس برنج برای لاغری باید همراه با یک رژیم غذایی درست و اصولی همراه باشد.

اگر به دنبال کاهش وزن و لاغری هستید پیشنهاد ما به شما این است که بعد از مطالعه و بررسی مقاله ی زیر با مشاورین ما تماس بگیرید و بهترین روش ها و محصولات را برای لاغری خودتان انتخاب کنبد.

لاغری-با-سبوس-برنجSlimming-with-rice-bran
لاغری-با-سبوس-برنج

مصرف سبوس برنج برای جلوگیری از ریزش مو از دیگر خواص مهم این محصول است، بطوریکه اساتید طب سنتی و غیر دارویی استفاده از آن را توصیه میکنند.

جلوگیری از ریزش مو با مصرف سبوس برنج :

اگر تا به امروز در مورد تقویت پیاز مو تحقیقاتی انجام داده باشید بدون شک به نقش ویتامین ها در آن پی برده اید، ویتامین B5 موجود در سبوس برنج موجب تحریک پیاز مو شده و از سفید شدن و ریزش مو جلوگیری کرده و هم چنین به مرور زمان موهای سفید را مشکی کرده و موجب رویش مجدد موها می شود.

همچنین این محصول حاوی مقادیر بالایی از آهن و مس است که به بهبود گردش خون در پوست سر کمک کرده و باعث افزایش رشد مو می شود.

از طرف دیگر این محصول سرشار از ویتامین E است که ضمن حفظ رطوبت پوست از چروک شدن آن و پیری زودرس پیش گیری میکند.

نا گفته نماند که مواد معدنی موجود در سبوس باعث پاک سازی پوست شده و به روشن تر شدن پوست صورت و درمان لکه های پوستی کمک می کند.

اگر با ریزش مو بصورت جدی مواجهید، پیشنهاد میکنم مقاله ی جلوگیری از ریزش مو را مطالعه کنید.

نحوه مصرف سبوس بصورت خوراکی :

  • روغن به دست آمده از سبوس برنج برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده می شود.
  • برای بالا بردن ارزش غذایی نان ، بیسکویت ، کوکی و سایر تنقلات از این محصول استفاده می شود.
  • با مخلوط کردن یک قاشق غذاخوری سبوس برنج و یک لیوان شیر ، یک نوشیدنی قوی و جادویی تهیه کنید.

کاربردهای موضعی :

  • برای بهبود گردش خون ، روغن سبوس برنج را بصورت موضعی روی پوست بمالید، این کار باعث کاهش تیره گی و پف چشم میشود.
  • برای جلوگیری از بیماری های پوستی مانند اگزما مفید است.
  • به ترمیم آسیب ها ، خشکی و شکنندگی پوست کمک می کند.
  • برای سرعت بخشیدن به روند ترمیم آسیب ها ، میتوانید روغن را مستقیماً روی زخم ها بمالید.
  • برای کمک به معالجه ی بیماری های قلبی عروقی استفاده می شود.
  • به کاهش تشکیل سنگ کلیه کمک می کند.

برای آشنایی هر چه بیشتر و بهتر شما با خواص و نحوه مصرف سبوس برنج ، تیم تولید محتوای مفیدان ویدویی برایتان آماده کرده است که میتوانید در زیر آنرا تماشا کنید.

توجه داشته باشید که هر محصولی با هر فواید و خواصی که دارد اگر بیشتر از اندازه ی مجاز مصرف شود میتواند به بدن آسیب برساند، به همین دلیل در استفاده از هیچ ماده ای زیاده روی نکنید.

موارد احتیاط :

مصرف زیاد سبوس باعث تحرکات غیرقابل پیش بینی روده ، ناراحتی معده و تشکیل گاز روده می شود.
افرادی که مشکلات گوارشی مانند چسبندگی و زخم روده ، هضم کند و انسداد دستگاه گوارش ندارند ، نباید از سبوس برنج استفاده کنند.
این محصول با تقویت عملکرد دستگاه گوارش ، از بین بردن سموم و تقویت سوخت و ساز بدن ، از یبوست جلوگیری میکند.
سعی کنید از این محصول به میزان توصیه شده مصرف کنید و از زیاده روی در مصرف آن بپرهیزید.

نگهداری سَبوس برنج :

سبوس برنج در مقایسه با برنج سفید به دلیل فرایندهای اعمال شده و افزایش لیپیدهای چرب آزاد در حین تولید ، ماندگاری کمتری دارد.
در صورت بسته بندی اصولی و درست و همچنین نگهداری مناسب ، برنج سفید را می توان برای چند دهه ذخیره کرد ، اما حداکثر زمان نگهداری سَبوس برنج تنها یک سال است.

هر چند که امروزه پیشبرد فن آوری از طریق پخت و پز اکستروژن (فرآیند گرم کردن محصول غذایی تحت فشار زیاد که منجر به کاهش رطوبت و به دست آمدن یک محصول غذایی پخته و خشک شده می شود) باعث ماندگاری بیشتر سبوس برنج شده است.

یک روش دیگر، فراوری سَبوس برنج با بخار است، که باعث غیر فعال شدن آنزیمهای موجود در آن میشود و به برخی از مواد معدنی و ویتامین های محلول در آب اجازه می دهد تا از سبوس به بذر منتقل شوند. این فرایند باعث افزایش ترکیبات مغذی موجود در سَبوس می شود.

البته این فرایند ایراداتی نیز دارد و آن این است که آنتی اکسیدان های موجود در محصول از بین می روند و ارزش غذایی سبوس پایین می آید.
هر چند در نهایت این فناوری باعث ماندگاری طولانی تر محصول شده و فرصتی برای توسعه بازار و استفاده از خواص سبوس برنج در رژیم غذایی انسان میشود.

شگفت انگیزهای دیجی کالا
شگفت انگیزهای دیجی کالا
مسعود خرّمی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *