آیا پسته باعث سرطان می شود ؟

تاثیر پسته بر سرطان

اگر جز آن دسته از افرادی هستید که سلامتی برای تان اهمیت دارد و دنبال رژیم غذایی مناسب می باشید و احیانا جز افرادی هستید که مصرف پِسته روزانه شما بالا بوده و علاقه زیادی به آن دارید یا پس از پرس و جو و تحقیق به این نتیجه رسیدید که بدن شما نیاز به پِسته دارد، پس به دنبال عوارض مصرفی این محصول هم رفتید و شاید برای تان سوال است که آیا پسته باعث سرطان می شود ؟

برای آشنایی بیشتر این محصول با ما همراه باشید تا از صفر تا صد محصول آشنا شویم و ببینیم این محصول شگفت انگیز واقعا چیست و فواید و عوارض و مضرات این محصول چه می تواند باشد. قبل از همه چیز برویم سراغ تاریخچه مختصر این محصول که اگر اغراق نکنیم زادگاه اصلی ش ایران می باشد.

تاریخچه پسته

درخت پِسته جز محصولات بومی خاورمیانه و مناطق آسیای میانه می باشد که اولین بار در ایران و افغانستان و سوریه و عراق کاشت و برداشت می شد. تحقیقات باستان شناسی نشان می دهد از اوایل سال 6750 قبل از میلاد از دانه های پسته به عنوان یک غذای روزانه استفاده می شده است. پسته مدرن اولین بار در عصر مفرغ در آسیای میانه کشت شد، جایی که اولین نمونه آن از ازبکستان مدرن است.

در قرن نوزدهم، پسته به صورت تجاری در مناطقی از جهان انگلیسی زبان، مانند استرالیا همراه با نیومکزیکو و کالیفرنیا کشت می شد که در سال 1854 به عنوان درخت باغ معرفی شد. در سال 1904 و 1905، دیوید فیرچیالد از وزارت کشاورزی ایالات متحده ارقام سخت تری را به کالیفرنیا وارد کرد که از چین جمع آوری شده بود، اما تا سال 1929 به عنوان یک محصول تجاری تبلیغ نشد.

البته امروزه تجارت و صادرات پسته بسیار پر رونق بوده و همان طور که می دانید این محصول یکی از اصلی ترین محصول صادرات غذایی ایران محسوب می شود که منبع اصلی آن استان کرمان می باشد و به دلیل خشک سالی و البته کم توجهی مسئولان درحالی‌که در میانهٔ دههٔ ۸۰ خورشیدی، تولید پستهٔ ایران به بیش از ۲۵۰ هزارتن می رسید، این میزان در ابتدای دههٔ ۹۰ خورشیدی، به ۱۵۰ هزار تن کاهش یافته‌است.

تاثیر پسته در سرطان

قبل از همه چیز خیال شما را راحت کنیم، بر اساس تحقیقات و بررسی که داشتیم و با مراجعه به منابع معتبر سایت های خارجی بر اساس داده های ارائه شده در انجمن آمریکایی مرزهای تحقیقات سرطان در کنفرانس تحقیقات پیشگیری از سرطان، که در تاریخ 6 دسامبر سال 2009 برگزار شد، یک رژیم غذایی حاوی دوز پسته روزانه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه و سایر سرطان ها کمک کند.

مطالب مرتبط :
ترفند های چاقی صورت با مصرف گردو

پسته سرشار از ترکیبات فعال زیستی مانند ویتامین های گروه B، توکوفرول γ، پلی فنول ها و فیبرهای غذایی است که می تواند از نظر شیمی پیشگیری در کاهش خطر سرطان روده بزرگ نقش داشته باشد از آنجا که پسته اغلب به صورت بو داده مصرف می شود، مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر شرایط مختلف بو داده پسته در مورد اثرات شیمیایی پیشگیری بالقوه پسته در سلولهای آدنوم روده بزرگ مانند رشد و آپوپتوز، اثرات ژنوتوکسیک و ضد ژنوتوکسیک و تعدیل بیان ژن آنزیم های، کار سم زدایی انجام می دهد.

چه زمانی پسته باعث سرطان میشود ؟

مصرف تخمه و آجیل كهنه و آلوده به مقدار کم نیز باعث ایجاد مسمومیت می شود اما اگر به مقدار زیادی مصرف شود، سبب بروز سرطان می شود.

آنتی اکسیدان های موجود در مواد مغذی و ویتامین ها ( ویتامین C و همچنین آجیل و خشکبار و تخمه سرشار از آنتی اکسیدان بوده) مانع از اکسیداسیون یک واکنش شیمیایی می شود که اکسیداسیون می‌تواند رادیکال‌های آزاد تولید کند، در نتیجه منجر به واکنش‌های زنجیره ای شده و ممکن است به بدن آسیب جدی برساند و آنتی اکسیدان ها مانع از اکسیداسیون می شوند.

اما آجیل و تخمه آفتابگردان کهنه دارای سمی به نام آفلاتوكسین است كه مانند رادیكال آزاد مهاجم وارد بدن شده و آنتی اكسیدان های موجود در بدن را خنثی می کند و فرد را مستعد ابتلا به سرطان می كند.

خب بعد یک توضیح مختصر از تاثیر پِسته در سرطان برویم سراغ خواص و فایده ی پسته ی خوشمزه و همچنین ببینیم مصرف زیاد این محصول چه عوارضی می تواند داشته باشد. همچنین اگر به آجیل و خشکبار خیلی علاقه مندید و دنبال فواید این محصولات هستید، می توانید با سایت مفیدان همراه باشد و به خواص آلو ، فواید گردو و همچنین خواص کشمش سر بزنید.

فواید پسته

همانند دیگر محصولات رسته آجیل و خشکبار و گونه های مغز، پِسته سرشار از مواد مغذی مفید می باشد. با این حال، دلیل متمایز بودن پسته از دیگر محصولات دارا بودن برخی خواص منحصر به فرد است.

همچنین این محصول علاه بر اینکه به تنهایی خوردن آن دلنشین می باشد می تواند همراه دیگر محصولات دسته آجیل مخلوط شود و به عنوان میان وعده، حتی در سالاد، و مخلوط با میوه های خشک دیگر مصرف می شود.

تاثیر پسته بر سرطان
تاثیر پسته بر سرطان

1. پِسته سرشار از پروتئین

اکثر آجیل هایی که می شناسیم مقادیری پروتئین دارند و پسته نیز از این قاعده نمی تواند مستثنی باشد. تقریبا 50 عدد از پروتئین حاوی 6 گرم پروتئین است.

مطالب مرتبط :
7مورد از خواص کشمش سبز برای سلامتی و زیبایی

بدن ما این پروتئین را به اسیدهای آمینه تشکیل دهنده آن تقسیم می کند، که می تواند برای ترمیم بافت ها یا ایجاد مولکول های جدید مفید باشد.

2. پِسته دارای اسید های چربی مفید

همه ی ما احساس بدی نسبت به چربی داریم و پِسته یک میوه ی پر چرب می باشد در هر وعده پسته 13 گرم چربی است فقط 2 گرم چربی های اشباع شده است ولی این چیز بدی نیست.

در حقیقت چربی های ناسالم هستند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهند، ما بقی چربی ها، مانند چربی های موجود در پسته اشباع نشده می باشند که در واقع از قلب محافظت می کنند!

3. پِسته حاوی آنتی اکسیدان های مفید است

سلول های بدن ما با گذشت زمان، استرس اکسیداتیو جمع می کنند که می تواند مربوط به وجود رادیکال های آزاد باشد و می تواند آسیب قابل توجهی به سلول های ما وارد کند. دسته ای از مولکول ها به نام آنتی اکسیدان ها ( موجود در پسته ) می توانند این رادیکال های آزاد را جارو کرده و برخی از آسیب های سلولی را معکوس کنند.

4. فسفر غنی موجود در پِسته

فسفر عنصری است که برای عملکرد صحیح فیزیولوژیکی ما ضروری است. فسفر نه تنها یک جز ساختاری از تمام سلولها می سازد، بلکه انواع واکنشهای فیزیولوژیکی را نیز تنظیم می کند. دریافت فسفر کافی تضمین می کند سلول های شما همچنان به تولید انرژی ادامه می دهند و همچنین باعث تقویت استخوان ها می شوند.

جالب اینکه یک وعده پسته حاوی 137 میلی گرم فسفر می باشد.

5. پِسته حاوی ویتامین B6

ویتامین B6 فواید بی شماری برای سلامتی دارد. عدم دریافت کافی ویتامین B6 با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، انواع خاصی از سرطان و اختلال عملکرد شناختی همراه است

دریافت ویتامین B6 از طریق رژیم غذایی ممکن است سلامت قلب و عروق شما را بهبود بخشد.

زنان به 1.5 میلی گرم ویتامین B6 در روز نیاز دارند، در حالی که مردان به 2 میلی گرم در روز نیاز دارند. یک وعده 1 پسته پسته حاوی 0.4 میلی گرم ویتامین B6 است.

عوارض مصرف زیاد پسته

از خواص و فواید پسته هرچه بگوییم باز کم گفتیم ولی این آجیل هرچه قدر هم که مفید باشد همانند سایر مواد مفید طبیعت، مصرف بیش از اندازه آن میتواند عوارض و خطراتی را برای بدن ما داشته باشد.

عوارض مصرف زیاد پسته
عوارض مصرف زیاد پسته

عوارض مصرف زیاد پسته

متخصصان تغذیه هشدار می دهند که خوردن زیاد پسته ممکن است منجر به اضافه وزن شود علاوه بر اینکه اضافه وزنی اصلا خوب نیست برای قلب هم اصلا اصلا نمی تواند مفید باشد و عوارض بدی بدنبال خواهد داشت.

مطالب مرتبط :
آموزش طرز پخت 3 نوع کیک گردویی

پس حتما حد اعتدال را در مصرف روزانه پسته داشته باشید و اگر احیانا اعتیاد به آجیل دارید و یا علاقه شدیدی به این دسته از خوردنی ها دارید حتما مصرف روزانه خود را کنترل کنید.

مقدار مناسب مصرف روزانه پسته

از آنجایی که اکثر ما عادت داریم پسته ای بخوریم که آغشته به نمک شده، مصرف بی رویه این محصول می تواند برای فشار خون مضر باشد و همچنین طبق بررسی محققان، مصرف بیش تراز یک وعده در روز که همان تعداد 50 عدد می باشد میتواند عوارض بدی برای سلامتی مان داشته باشد.

امتیاز
مسعود خرّمی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *