ویروس کرونا مثل آنفلانزا است 【 دروغی که گران تمام شد 】 علایم و واکسن کروناویروس

علایم-ویروس-کرونا

در این مقاله از جدیدترین علایم ویروس کرونا برایتان خواهیم گفت.
چند ماهی است که جهان حال و روز قبل را ندارد، برای اولین بار در طول چندین دهه ی اخیر کشورها مرزهایشان را بستند و در شهر ها قرنطینه اعلام شد، روزانه چندین و چند بار بر روی رعایت بهداشت فردی و اجتماعی تاکید میشود، اقتصاد دست خوش تغییرات شده و کشورها ضررهای جبران ناپذیری را متحمل شده اند، دلیل همه ی اینها ویروس خطرناکی است که علائم اولین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و هنوز هیچ واکسن ، دارو و درمان برایش پیدا نشده است. این ویروس جدیدترین آنها از خانواده کروناویروس ها است. این ویروس به نام COVID-19 نامگذاری شده است. نسخه های قدیمی تر این ویروس مانند سارس SARS هم در چین و کشورهای دیگر از جمله ایران تا حدودی همه گیر شد.

شگفت انگیزهای دیجی کالا
شگفت انگیزهای دیجی کالا

علایم ویروس کرونا :

فهرستی که از علایم این ویروس نوشته شده است ارائه شده توسط سازمان جهانی بهداشت است که علائم را از نظر شدت، شامل سایر علائم احتمالی نظیر ورم، جوش یا رنگ­ پریدگی انگشتان دست و پا و از دست دادن توانایی حرکت یا تکلم، دسته­ بندی می­ کند.

شایع­ترین علائم ویروس کرونا :

  • تب
  • سرفه‌­ی خشک
  • خستگی

چند علائم که کم­تر شایع هستند :

  • کوفتگی و درد
  • گلودرد
  • اسهال
  • ورم
  • سردرد
  • از دست دادن بویایی یا چشایی
  • جوش زدن پوست یا رنگ­ پریدگی انگشتان دست و پا

علایم جدید ویروس کرونا :

  • به سختی نفس کشیدن یا کم ­آوردن نفس
  • درد یا فشار روی قفسه­ ی سینه
  • از دست دادن توانایی حرکت یا تکلم
علائم-ویروس-کرونا
علائم-ویروس-کرونا

در صورت بروز این علایم حتما به مراکز درمانی مراجعه کنید :

یکی از دلایلی که ویروس کرونا را خطرناک تر از سایر بیماری ها میکند سرعت انتشار آن است. بسیاری از مبتلایان علایم این بیماری را نشان نمیدهند و در برخی دیگر علائم زمانی بروز میکند که کار از کار گذشته است.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، توصیه میکند در صورت بروز علایم زیر بدون اتلاف وقت به مراکز درمانی مراجعه کنید.

  1. مشکل در تنفس
  2. درد یا فشار مداوم روی قفسه­‌ی سینه
  3. گیجی
  4. ناتوانی در هوشیاری یا هوشیار ماندن
  5. کبودی لب یا صورت

اگر چه تنها علایم درگیر شدن فرد با بیماری این موارد نیستند و با کشف اطلاعات بیشتر درمورد ویروس کرونا علائم آن نیز به روز رسانی خواهد شد، فهرست کامل علائم کلیدی در حال حاضر شامل موارد زیر است و افراد با مشاهده ی آنها باید خود را قرنطینه کنند:

  • تب و لرز
  • سرفه
  • تنگی نفس یا اختلال در تنفس
  • خستگی مفرط
  • کوفتگی عضلات یا بدن
  • سردرد
  • از دست دادن حس بویایی یا چشایی
  • گلودرد
  • گرفتگی یا آبریزش بینی
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • اسهال
علایم-ویروس-کرونا
علایم-ویروس-کرونا

کدام علائم جزو علایم ویروس کرونا نیستند؟

در صورت بروز علایم زیر نگران نباشید، چون به احتمال زیاد شما فقط سرما خورده اید.

  • جاری شدن آب بینی
  • گلو درد
مطالب مرتبط :
خواص گلاب برای پوست | گلاب کرونا را میکشد؟

اگر مرتب عطسه می کنید، نشان دهنده ی این است که شما فقط سرما خورده اید.

برای اینکه در هنگام آبریزش بینی و گلودرد استرس نداشته باشید بهتر است بدانید که این علایم از علامت های معمولی در بیماری عفونی بخش فوقانی سیستم تنفسی اند. بنابراین اگر مرتب عطسه می کنید و آب ریزش بینی دارید، احتمالاً دچار زکام یا سرماخوردگی و یا آنفولانزای معمولی هستید.

چیزهای رایج، همیشه رایج هستند.

این جمله یک ضرب المثل پزشکی است، به این معنی که اگر یک بیماری رایج نامیده شود برای همیشه وجود خواهد داشت.
مانند سرماخوردگی که حتی در طول این همه‌گیری همچنان رایج است. فرق کرونا و سرماخوردگی در چیست؟

علائم سرماخوردگی معمولاً آبریزش بینی، گلودرد، سردرد و عموماً داشتن احساسی ناخوشایند است.

سرفه ی خفیف در هنگام سرماخوردگی ، ناشی از ترشحات پشت حلق است و همچنین در این حالت عطسه نیز ممکن است رخ دهد، اما احتمال خارش کمتر است. علائم شدیدتر مانند تب و تنگی نفس علائم کلاسیک سرماخوردگی نیست.

تفاوت علایم و عفونت کرونا با سرماخوردگی و مخصوصا آنفلانزا در این است که در ویروس جدید کرونا در درجه اول دستگاه تنفسی تحتانی (شش ها) تحت تأثیر قرار می گیرد، و کروناویروس بیشتر موجب سرفه های خشک، تنگی نفس و یا پنومونی (عفونت ریه یا سینه بغل) میشود، اما گلو درد و آب ریزش بینی نزد فرد مبتلا وجود ندارد. این علائم ممکن است ظاهر شوند، اما حتمی نیستند. در میان بسیاری از کسانی که به ویروس کرونای جدید مبتلا شده اند، ویروس برای مدتی، تا زمان بروز علایم در بدن شان وجود داشته، اما قابل تشخیص و بدخیم نبوده است.

علایم-ویروس-کرونا
علایم-ویروس-کرونا

آنفولانزا چیست و چه علایمی دارد؟

آنفولانزا از آن دسته از بیماری هایی است که علایم اش به یکباره بروز کرده و فرد مبتلا را زمین گیر میکند. در این حالت سر و تمام اندام بدن درد می کنند، سرفه خشک ، خشکی گلو ، گلو درد و تب بالا که غالبا با لرز همراه است به سراغ فرد می آید. هنگامی که فرد به آنفولانزا مبتلا شده است احساس گرسنگی نمی کند، کاملاً احساس می کند خورد و خمیر شده است و می تواند ساعت ها بخوابد.

برای شناخت این بیماری و تشخیص دادن آن از کرونا کار سختی پیش رو خواهیم داشت. علایم آنفلوآنزا معمولا شامل تب و لرز، خستگی شدید و بدن درد است، حالت تهوع هم از دیگر علایم ابتلا به این بیماری است. توجه داشته باشید که آب‌ریزش بینی معمولا از علایم سرماخوردگی است و نه آنفلوآنزا. علایم مشترک این دو هم شمال سرفه، گلودرد و سردرد است.

تفاوت علایم آنفلانزا با ویروس کرونا :

بیشتر علایم عنوان شده برای آنفولانزا میتواند برای فرد مبتلا شده به کروناویروس نیز ایجاد شود، با این تفاوت که معمولا سرفه‌های افراد مبتلا به این ویروس سرفه‌های خشک است. تحقیقی که چند هفته پیش در نشریه لانست منتشر شده بود نشان داد که اصلی ترین علایم ابتلا به ویروس کرونا تب، سرفه و تنگی نفس است. تنها ۵ درصد مبتلایان با آب ریزش بینی و گلودرد مواجه شدند.

مطالب مرتبط :
خواص گلاب برای پوست | گلاب کرونا را میکشد؟

همانطور که بارها از طریق رسانه های گوناگون اعلام شده است، تب یکی از اولین و اصلی ترین علایم مشترک بین این دو بیماری است، با این تفاوت اساسی که : آنفلوانزا اغلب به همراه تب بالای 40 درجه و به همراه درد پشت و درد عضلانی می باشد، اما علائم ویروس کرونا تب خفیف تر به همراه تنگی تنفس و سرفه های مداوم و عمیق می باشد.

مرکز آزمایشگاهی روبرت کوخ آلمان اعلام کرده که دوران ابتلا به ویروس کرونا ی جدید و نمایان شدن علایم اصلی تا ۱۴ روز ممکن است طول بکشد.

اگر یک یا چند مورد از علائم این بیماری را دارید ولی مطمئن نیستید یا ترس دارید، لطفا هم زمان با رعایت نکات بهداشتی به مراکز درمانی مراجعه کنید. در این مراکز نمونه ای از بلغم دهان شما به لابراتوار فرستاده میشود تا از نظر ویروس های تنفسی بررسی شود. این باعث می شود که پزشکانر به وضوح بدانند شما به چه بیماری مبتلا شده اید. بسیاری اوقات پزشکان نیز نمی توانند به سادگی فرق بین یک سرماخوردگی ساده و آنفولانزا با تشخص کنند.

نحوه سرایت ویروس کرونا CONVID-19 :

از همان روزهایی ابتدایی اطلاع رسانی در مورد این ویروس ، چیزی که بیشتر از همه محققان را آشفته کرده بود قدرت سرایت ویروس کرونا بود. نکته ای که این ویروس را از نسل های قبلی متمایز کرده است قابلیت سرایت زیاد آن است. این ویروس می تواند از طریق ترشحات دستگاه تنفسی به محیط منتقل و به افراد دیگر سرایت کند. به این صورت که در اثر تاثیر ویروس بر دستگاه تنفسی، بدن برای بیرون کردن عامل بیماری زا واکنش های عطسه و سرفه را فعال می کند.

قسمت وحشتناک این سناریو زمانی اتفاق می افتد که ویروس کرونا به وسیله عطسه و سرفه ی فرد ناقل در فضا پخش میشود، ولی از آنجایی که این ویروس سنگین است نمی تواند در هوا به مدت طولانی معلق بماند و سریعا به سمت پایین می رود و روی سطوح مختلف می نشیند. در این زمان اگر فرد سالمی به این سطوح دست بزند و سپس قبل از شستشوی دست ها غذا بخورد و یا دست به چشمان خود بزند، این ویروس وارد بدن شده و فعالیت تخریبی خود را آغاز می کند. همچنین در صورتی که فرد بیمار مستقیما به سمت صورت فرد سالم عطسه یا سرفه نماید، قطرات ریز حاوی ویروس به دستگاه تنفسی یا چشم های فرد سالم وارد می شود و وی را بیمار می کند.
به همین دلیل یکی از مطمئن ترین راه های غلبه بر این ویروس استفاده از ماسک عنوان شده است.

از همان ابتدای ورود کروناویروس به کشورمان ستاد مبارزه با کرونا سامانه ای برای تست کرونا راه اندازی کرد. اگر یک یا چند مورد از علایم ویروس کرونا را دارید از طریق زیر میتوانید وارد بخش تست آنلاین کرونا شوید.

تست-کرونا
تست-کرونا

علایم ویروس کرونا چند روز بعد از مبتلا شدن بروز میکند؟

دوره ی نهفتگی مبتلایان به کروناویروس بین دو تا چهارده روز است، به این معنی که فرد تا دو هفته بعد از مبتلا شدن به ویروس کرونا ممکن است از مبتلا شدن خود آگاه نباشد. طولانی بودن دوران نهفتگی دلیل دیگر دشواری برای جلوگیری از همه گیر شدن این بیماری است. زیرا برای تشخیص این که فرد دچار بیماری شده یا خیر باید او را به مدت ۱۴ روز در منطقه ای قرنطینه کرد که در صورت زیاد شدن تعداد افراد مشکوک دشواری های بسیاری را ایجاد خواهد کرد.

چگونه از شیوع این ویروس جلوگیری کنیم؟

سازمان جهانی بهداشت با اعلام همه گیری جهانی ، این ویروس را به شدت خطرناک دانسته است. این سازمان بارها هشدار داده است در صورتیکه افراد و جوامع ویروس کرونا را جدی نگیرند این بیماری میتواند یک فاجعه برای جهان رقم بزند.

مطالب مرتبط :
بی ضررترین و بهترین ضدعفونی کننده دست کدام است؟

همانطور که بارها عنوان شده است همه ی افرادی که در جامعه و در مکان های عمومی حضور پیدا میکنند باید از ماسک و همچنین بهترین ضدعفونی کننده دست استفاده کننید. استفاده از مواد ضدعفونی کننده میتواند الودگی های بو وجود آمده به دلیل در تماس با سطوح بودن را از بین ببرد.

راه کارهایی که سازمان جهانی بهداشت برای قطع کردن زنجیره ی انتقال این بیماری ضروری دانسته است به شرح زیر است :

  • همه افراد اعم از بیمار و سالم به دفعات دست های خود را بشویید تا در صورتی که با سطح آلوده تماس داشته اند، ویروس ها از روی دست ها شسته شود و در صورتی که بیمار هستید در اثر دست زدن به سطوح مختلف موجب انتشار ویروس نشوید.
  • به دلیل ناشناخته ماندن بیماران ضروری است که افراد از بهترین نوع ماسک تنفسی استفاده نمایند زیرا ماسک، مانع از انتشار قطرات دستگاه تنفسی و ویروس می شود و احتمال بیمار شدن افراد پیرامون فرد بیمار کاهش می یابد.
  • فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود، همه ی افراد حداقل یک و نیم تا دو متر از یکدیگر فاصله بگیرید تا در اثر عطسه یا سرفه ناگهانی آنها، ویروس به شما منتقل نشود.
  • سعی کنید سطوح مختلف و وسایلی که افراد آنها را لمس می کنند مانند دکمه های آسانسور، صفحه کلیه رایانه، دکمه های دستگاه های خود پرداز و … را به تناوب ضدعفونی نمایید.
  • هر گز با دست نشسته چیزی نخورید و یا آنها را به چشم یا اطراف دهان و بینی خود نمالید.
  • از شرکت در اجتماعات تا حد ممکن خودداری کنید.
  • از دست دادن و یا روبوسی که می تواند موجب انتقال ویروس شود جدا خود داری کنید.

برای درک بهتر تفاوت ویروس کرونا با آنفولانزا پیشنهاد میکنیم ویدئو ی زیر را تا انتها تماشا کنید.

تهیه شده توسط تیم تولید محتوای مفیدان

امتیاز
کلیدواژه : کرونا
مسعود خرّمی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *